Ana içeriğe atla

Tartışmalara Konu Olan Elektronik Sigara

Sigaranın zararlarını bilmeyen yoktur. İçinde barındırdığı saymakla bitmeyecek kadar çok olan zehirleri de. Sigara kullanıcıları sigarayı bırakmak istemelerine rağmen çoğunluk olarak bırakmayı başaramamıştır. Sigarada bulunan tütün dumanına olan bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin son zamanlarda kullandıkları elektronik sigara sigarayı bırakmak isteyenler tarafından çok fazla tercih edilmektedir.


Elektronik sigara nedir?
Duman yerine buhar oluşturan, koku ve duman gibi özellikleri de bulunan buharlaştırıcı bir cihazdır.. Ağızlık, atomizer (pilden aldığı enerjiyi içindeki tele aktaran, telin ısınmasıyla pamuğu da ısıtması sonucunda likitin buharlaşmasını sağlar), tank (likit ve atomizeri muhafaza eder), pil, likit gibi parçalardan oluşan bir alettir. Sigara kullananlar e sigara ile sigara kullanımına son verebilmektedir. Bir çok sigara bırakma ürünlerinden daha güvenli olan e sigara daha fazla tercih sebebidir.

Elektronik sigara sağlığa zararlı mıdır?

Orijinal elektronik sigara insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. Tütünü yakmadan nikotin alımını sağlamaktadır. Toksinlere maruz kalmadan ihtiyacımız olan nikotini almamızı sağlar. Nikotinsiz olan likitleri de seçmek bizim elimizde olan bir şey. Fakat elektronik sigara likitleri çok az miktarda olsa da nikotin içermektedir. Tabi her şeyde olduğu gibi likitin de kalitesi çok önemli bir faktördür. Her likitin içerisinde bulunan nikotin seviyesi aynı değildir. Likitlerin içerinde bulunan nikotin seviyesini değiştirmek sizin elinizde olan bir şey. Normal sigaralarda ayarlanamayan nikotin seviyesi göz önüne alındığında elektronik sigaralarda sınırlı olan nikotin sınırlı risk demek oluyor. İçinde nikotin bulunmayan likitler kullanılabilir.

Elektronik sigara kullanımında nelere dikkat etmeliyiz?


Elektronik sigara ve likitlerinin orijinal olmasına çok dikkat etmeliyiz. Orijinal olmayan e sigaralar kanserojen etkiler meydana getirebilir. Kullanılan likitlerin kalitesi ve içeriğine dikkat etmeliyiz. Elektronik sigaranın temizlik ve bakımını yapmalıyız. Sigara filtrelerini kullanım sıklığımıza bağlı olarak değiştirmeliyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elektronik Sigara ve i Just s

Elektronik Sigara İle Sigarayı Bırakmaya Ne Dersiniz? Her yöntemi denediniz, ancak yine de sigarayı bırakamadınız mı? Sigarayı bırakmaya çalıştığınız zaman mutsuz ve agresif mi oluyorsunuz? Ben bırakamam, çünkü sigarayı seviyorum diyenlerden misiniz? Öyleyse henüz doğru sigara bırakma yöntemi ile tanışmamışsınız demektir. Doğru sigara bırakma yöntemi olan i just s   elektronik sigara sayesinde yıllardır süregelen ve artık sizi olumsuz etkileyen bu alışkanlığınızı bırakabilirsiniz. Üstelik depresyona girmeden! Elektronik Sigara Nedir? Elektronik sigara ya da e-sigara tütün dumanına duyulan bağımlılıktan kurtulmak ve zararlarını azaltmak için kullanılan, sigara içme hissi yaşatan ancak sigaranın içerdiği zararları en aza indiren elektronik cihazlara verilen genel addır. Elektronik sigara içine koyulan dolum sıvıları ile birlikte içilir, yani elektronik sigara sizin seçeceğiniz kartuşu çalıştıran ve size sigara içme hissi yaratan elektronik cihazdır diyebiliriz. Elektronik s